Uçak Biletleri
* En ucuz başlangıç fiyatları esas alınmıştır. Fiyatlara vergiler dahil, hizmet bedeli hariçtir.
Erzurum Gezi Rehberi
Türkiye; dört mevsimin yaşandığı, birbirinden farklı bölgelere ev sahipliği yapan, turistik değeri oldukça yüksek bir ülke olmasına rağmen hem yerli hem yabancı turistler tarafından genellikle yaz mevsiminde deniz tatilleri için tercih ediliyor. Ancak diğer mevsimlerde ve farklı bölgelerde de dikkat çekici pek çok alternatif barındıran ülkemizde, tüm yıl ziyaret edebileceğiniz harika destinasyonlar bulunuyor. Kapsamlı ve geniş parkurlu kayak merkezi sayesinde tüm dünyaya adını duyurmayı başarmış bu özel noktalardan biri de Erzurum. Binlerce yıllık farklı uygarlıklara ev sahipliği yapmış görkemli tarihi, dikkat çekici mimari yapıları, özgün lezzetleri ve dünyanın farklı yerlerinden spor tutkunlarını bir araya getiren muhteşem doğası ile Erzurum, kesinlikle keşfedilmeyi hak ediyor.
Erzurum'a Nasıl Gidilir? Ulaşım İçin İpuçları
Doğu Anadolu Bölgesi'nin en büyük şehirleri arasında yer aldığı ve turistik açıdan da popüler olduğu için Erzurum'a; kara, hava ve demir yolu üzerinden tüm yıl boyunca ulaşmak mümkün. Türkiye'nin her yerinden Erzurum'a sık aralıklarla otobüs seferleri düzenlendiği gibi, büyük şehirlerden uçak seferleri de gerçekleştiriliyor. Diğer bir ulaşım alternatifi ise son dönemlerin en popüler tren seferi olan Doğu Ekspresi.
İstanbul'dan D-100 kara yolunu izleyerek özel aracınızla 13 saatte Erzurum'a varabilirsiniz. Şehirler arası otobüslerle yine İstanbul'dan yaklaşık 18 saat süren Erzurum'a daha kısa zamanda ulaşmak isterseniz hava yolunu tercih ederek ulaşım süresini 2 saate indirebilirsiniz. Ankara'dan yola çıkan Doğu Ekspresi ise 20 saatte Erzurum'a ulaşıyor.
Erzurum Gezi Rehberi: Nasıl Bir Yer ve Nereler Gezilmeli?
Persler, Selçuklular, Romalılar, Araplar, Moğollar ve Osmanlı gibi birbirinden ihtişamlı uygarlıklara ev sahipliği yapmış olan binlerce yıllık geçmişiyle Erzurum, tam bir tarihi yapı cenneti. Erzurum'u gezmeye bu tarihi yapılardan başlayabilirsiniz. Böylece şehrin mimari yapılarını keşfederken tarihi hakkında bilgi edinebilir, aynı zamanda hediyelik eşyalar da satın alabilirsiniz.
Erzurum'un tarihi yapılarını Rüstem Paşa Bedesteni'nden gezmeye başlayabilirsiniz. Oldukça merkezi bir konumda yer alan tarihi yapıya Cumhuriyet Caddesi'nden Gürcükapı Camisi'ne doğru yürüyerek ulaşabilirsiniz. Kanuni Sultan Süleyman'ın döneminde Rüstem Paşa tarafından kervansaray olarak yaptırılan iki katlı bina, günümüzde oltu taşından yapılmış takı ve aksesuarların satıldığı 500 yıllık şık bir bedesten olarak hizmet veriyor.
Erzurum'un merkez ilçesi olan Yakutiye'deki diğer bir tarihi alan ise Üç Kümbetler. Ülkemizin en ihtişamlı anıt mezarları arasında bulunan Üç Kümbetler'in en büyüğü Saltuklu hükümdarı Emir Saltuk'a ait olmakla birlikte, diğerlerinin kimlere ait olduğu bilinmiyor. Üç kattan oluşan kümbetlerin geçmişi 12. yüzyıla kadar uzanıyor. Yaklaşık iki dönümlük bir alana yayılmış olan kümbetlerin toprak üstünde kalan üçüncü katları ziyaretçi girişi, alt katları mumyalama odası, zemindeki kısım ise mezar bölümünü oluşturuyor. Bu katlardan yalnızca mezar kısmı ziyarete kapalı olmakla beraber diğerlerini gezebiliyorsunuz. Ayrıca kümbetlerin çevresinde birkaç tane de olsa eski tip taş Erzurum evleri görebilmek mümkün.
Yine Erzurum'un merkezinde Selçuklu Dönemi'ne ait farklı bir tarihi yapıyı, Çift Minareli Medrese'yi ziyaret edebilirsiniz. Saat kulesine yakın bir konumda yer alan medrese, Aleaddin Keykubat tarafından kızı adına yaptırıldığı için Hatuniye Medresesi olarak da biliniyor. Dörtköşe bir yapıya, yan yana iki ayrı minareye sahip olan Çift Minareli Medrese'nin, 1253 yıllında inşa edildiği ve o dönemki Moğol istilası nedeniyle yarım kaldığı düşünülüyor. Medresenin girişindeki taş oymaları ve hemen üstündeki turkuaz rengi işlemeler yapının en dikkat çekici kısımlarını oluşturuyor. Çift Minareli Medrese ile aynı bölgede yer alan Ulu Cami, Muratpaşa Camisi, Caferiye Camisi, Ali Ağa Camisi ve Lala Paşa Camisi görülmesi gereken tarihi ve dini yapılardan yalnızca birkaçını oluşturuyor.
Şehrin önemli simgelerinden biri olan Nene Hatun, 93 Harbi olarak bilinen Türk - Rus Savaşı esnasında sergilediği cesur tavırları nedeniyle kahraman ilan ediliyor ve günümüzde Palandöken'de aynı isimde bir milli park bulunuyor. Park içerisinde Nene Hatun Anıtı ile beraber Aziziye Tablaları'nı görebilir, parkın tepedeki konumu sayesinde Erzurum'a ait hoş kareler yakalayabilirsiniz.
Erzurum denince akla ilk gelen yerlerden biri olan Palandöken Kayak Merkezi ise özellikle kış aylarında orada bulunacaksanız kesinlikle uğramanız gereken yerlerin başında geliyor. Yerli ya da yabancı, amatör veya profesyonel birçok kayak tutkunu için mükemmel bir ortam sunan Palandöken, ister ilk kez kayak yapın isterseniz bu konuda profesyonel olun, 6,5 km uzunluğundaki parkuru sayesinde herkese yetecek genişlikte bir alan içeriyor.
Kapadokya'dakiler kadar ünlü ve büyük olmasa da en az onlar kadar etkileyici görünen ve Narman ilçesi içinde yer alan peribacalarını da ziyaret edebilirsiniz. Kırmızı, kızıl karışımı renklerden oluşan bu ilginç görünümlü coğrafi yapılar, özellikle doğaseverlerin kesinlikle görmesi gereken yerler arasında bulunuyor. Tortum Gölü ve Tortum Şelalesi ise Erzurum'da gezilmesi gereken diğer doğal güzelliklerden.
Erzurum'da Ne Yapılır? Erzurum'un Nesi Meşhur, Şehirde Ne Yetişir ve Ne Yenir?
- Şehrin merkezinde tarihi yapıları da kapsayan bir gezintiye çıkabilir, bu gezi sırasında rastlayacağınız Rüstem Paşa Bedesteni etrafındaki kebapçılarda meşhur cağ kebabını yiyebilirsiniz.
- Cağ kebabının yanı sıra Erzurum'da ekşili dolma, yumurta pilavı, kesme çorba gibi diğer yöresel lezzetleri de tadabilirsiniz. Şehrin iklimi çok sert olduğundan ve meyve - sebze yetişmediği için bölgedeki lokal lezzetler genellikle et ağırlıklı oluyor.
- Şehrin farklı noktalarında karşınıza çıkacak olan oltu taşından yapılmış kolye, küpe, yüzük ve benzeri takı ve aksesuarlardan satın alabilirsiniz.
- Eğer kış aylarında Erzurum'a giderseniz Palandöken'de kaymayı unutmamalısınız. Kaymayacak olsanız bile bölgeyi ünlü otellerinden dolayı konaklama amaçlı tercih edebilirsiniz.
- Doğa sporlarını ya da yalnızca doğanın içinde olmayı seviyorsanız Palandöken dışında Narman Peribacaları'nı ziyaret etmeli, Tortum Gölü ve Tortum Şelalesi etrafında vakit geçirmelisiniz.
Erzurum'a Kimler Gitmeli?
Anadolu tarihini, kültürünü ve lezzetlerini daha yakından tanımak, farklı uygarlıklara ait tarihi yapıları keşfetmek, benzersiz doğal güzellikler içinde huzur bulmak, dünyanın en ünlü parkurlarından birinde kayak yapmak istiyorsanız kesinlikle Erzurum'u ziyaret etmelisiniz. Özellikle soğuk havayı, kış mevsimini seviyor ve kış aylarında tatil yapmayı düşünüyorsanız Erzurum'u rotalarınız arasına eklemelisiniz.
Yılın Farklı Dönemlerinde Erzurum Hava Durumu Nasıldır, Ne Zaman Yağmurlu Olur, Erzurum'da Ne Giyilir?
Erzurum, sert karasal iklimin hâkim olduğu yapısı nedeniyle kışları oldukça soğuk ve karlı, yazları ise sıcak ve kurak olmak üzere tüm yıl boyunca çoğunlukla iki ayrı döneme ev sahipliği yapıyor. Yalnızca şehrin tadını çıkarmak istiyorsanız bahar ve yaz aylarını tercih edebilirsiniz. Ancak kayak yapmak gibi bir beklentiniz varsa sonbaharın sonları ve kış aylarını değerlendirmelisiniz. Erzurum yılın yaklaşık yarısında kar yağışına rastlanabilen bir kent. Yağmurdan çok kar gören şehre, oldukça sıcak geçen yaz ayları hariç giyim açısından her zaman temkinli gitmek gerekiyor.
Belirtilen fiyatlar T.C. ve K.K.T.C. vatandaşları için geçerli olup tesisler yabancı uyruklu misafirlerden fiyat farkı talep edebilmektedir. Yabancı uyruklu misafirlere uygulanacak fiyatları çağrı merkezimizden öğrenebilirsiniz. Mentioned prices are valid for Turkish and Cyprus citizens only and different rates may apply for foreign guests. Please contact our call center for special fares for foreign nationals.
Sitemizde yer alan tesis özellikleri bilgilendirme amaçlıdır, hizmet ve kullanım saatleri dönemsel olarak Otel’ler tarafından değişitirilebilir. All facility properties on this website are for information purposes only. Service conditions and operating hours might be changed by hotels seasonally.
Kıbrıs rezervasyonlarında otel konaklaması ile birlikte alınan uçak biletleri paket olarak geçerlidir. Otel konaklaması iptal edildiğinde uçak bileti tek başına kullanılmaz. Uçak bileti anlaşmalı sınıflardan kesildiği için iptal iade yapılmaz.
Airplane tickets purchased with the hotel stay are valid as a package, for the reservations made in Cyprus. When the reservation is canceled, the flight ticket may not be not used. Cancellation is non-refundable as the airplane ticket is deducted from the contracted classes.